吴语协会

开只户头

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: 砇玟旼

听上海话看上海人

关闭 [复制链接]
其实“被”亦可以看成文言么,六朝典籍就开始直接用“被”表示被动了,而且六朝就是南朝啘~~

倷少点来个套

倷要是讲闲话讲首选“被”,倷就用 被 好来。罪过。。。

南朝搭倪呒关系

否则南京闲话也吴语来。

覅拿历史概念来套闲话末,我讲过多少遍来,学弗会!
搿有啥啦,上海人人讲个,侬要扣是侬个兴趣爱好,伲哪唔好干涉奈?
侬个上海人也叫奇怪。上海人多来,一歇问问渠拉,阿是像倷讲个每个人平常辰光讲“今朝我被老师骂了一顿”。

覅造上海人个谣,上海人弗侪是脑子进水个。。。呒啥事体一日到夜越剧念白。
原帖由 吴人 于 2006-11-30 18:33 发表
否则南京闲话也吴语来。

覅拿历史概念来套闲话末,我讲过多少遍来,学弗会!

ft

文言个流传靠笔头,官话靠舌头,“被”又弗是南京人传过来个
原帖由 吴人 于 2006-11-30 18:37 发表
侬个上海人也叫奇怪。上海人多来,一歇问问渠拉,阿是像倷讲个每个人平常辰光讲“今朝我被老师骂了一顿”。

覅造上海人个谣,上海人弗侪是脑子进水个。。。 ...

要考虑语体个好伐?“扣分”搿种明显文一眼个词汇,用只“被”有啥大惊小怪真是个

懒得搭倷缠弗清爽,倷逻辑直头乱

倪开路。
原帖由 mandarin 于 2006-11-30 18:39 发表

要考虑语体个好伐?“扣分”搿种明显文一眼个词汇,用只“被”有啥大惊小怪真是个

倷覅犟先,上海人弗止倷一个,晏歇问问人家。

扣分文?倷 个“真是个”才叫文。有点起码个语感拜托。
真是个有啥啦,从来弗避个。格么侬讲换啥个好呢?
真弗晓得侬对上海闲话了解多少,侬个语感可以代替上海人个语感伐,vio介武断好伐,真是服帖侬
兩家頭尋開心勒海吵白相。。。
原帖由 Herbsttag 于 2006-12-1 03:47 发表
兩家頭尋開心勒海吵白相。。。

吸引眼球,回转统统吃生活
原帖由 mandarin 于 2006-11-30 18:39 发表

先拿“被”个音标出来再讲。。。。
上海人 是讲 “被扣分” 还是 “拨扣分”,个两种人各有多少比例,出现个场合各有多少比例?
我一点点用弗着拿我个观点囥出来,脑子搭浆个人再会拿“拨”放勒浪弗用了唱戏。
个个官话词搭本土词汇个实力对比还是交关明显个。所谓 扣分 是文词加而立弗住脚,根本呒文白异表,就已经是一般性个词汇,弗然“电视机”也好算文词来,“电视机个 插头”要念“电视机的插头”?瞎三话四末。电火 电灯 个种么好算有文词白词之分,尚况还弗至于带动虚词变化成官话式。

上海人即使新派,总也弗至于“人人”呒石腊搭讲个种弗三弗四弗连牵半二弗来三个闲话,个点我对新派倒还是有信心个。

覅讲我呒拨上海语感,再呒拨也总归要比从小讲普通闲话个人还要好点得啘。
”呒石腊“啥意思?

呒石腊搭

没来由地,没头没脑地。具体哪亨写法,弗明。
“弗三弗四弗连牵半二弗来三个闲话”

搿句擂堆葛!
我最好唔笃两家头吵相骂吵下去

我正好吸收星吴语词汇

我要珍惜生命,还弗如写个本字网页。。。。